Karel Brijs

19/12/2022

branding

Hoe fysiek drukwerk gebruiken om indruk te maken en klanten te winnen

In de huidige digitale wereld kan het makkelijk zijn om de kracht van fysiek drukwerk over het hoofd te zien. Maar als bedrijf kan het gebruik van drukwerk een krachtig middel zijn om indruk te maken op klanten en hen voor zich te winnen. Hier zijn een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:


 1. Keuze van het papier.
  Het soort papier dat u gebruikt voor uw fysieke drukwerk kan een groot verschil maken in hoe het wordt ervaren. Zwaar papier van hoge kwaliteit voelt professioneel en verfijnd aan, terwijl dunner of dunner papier goedkoop en weinig indrukwekkend kan overkomen.

 2. Dikte en duurzaamheid.
  Naast het gewicht van het papier kunnen ook de dikte en duurzaamheid van uw drukwerk van invloed zijn op de waargenomen waarde ervan. Dikker papier is beter bestand tegen scheuren en kreuken, waardoor het duurzamer is en langer meegaat.

 3. Glans en afwerking.
  De glans en afwerking van uw drukwerk kan ook een grote invloed hebben op het uiterlijk en de gepercipieerde waarde ervan. Een glanzende afwerking kan uw materiaal een levendige, professionele uitstraling geven, terwijl een matte afwerking voor een subtielere en ingetogen uitstraling kan zorgen.

 4. Ontwerp en lay-out.
  Het ontwerp en de lay-out van uw drukwerk is ook belangrijk. Zorg ervoor dat uw materiaal goed ontworpen en gemakkelijk te lezen is, met duidelijke koppen en een logische informatiestroom. Vermijd het gebruik van te veel verschillende lettertypes of kleuren, omdat dit uw ontwerp onoverzichtelijk en onprofessioneel kan doen lijken. 

 5. Stansen of contouren maken.
  Het gebruik van stansen of contouren op uw drukwerk kan een uniek en opvallend element toevoegen. Dit kan inhouden dat de materialen in unieke vormen worden gesneden of dat er reliëf- of debossingseffecten worden gecreëerd. Hierdoor kan uw drukwerk opvallen en een opmerkelijke indruk maken.

 6. Kleurkeuze.
  De kleuren die u gebruikt op uw drukwerk kunnen ook een grote impact hebben. Felle, gedurfde kleuren kunnen de aandacht trekken en uw ontwerp doen opvallen, maar zorg ervoor dat u niet te veel kleuren gebruikt, anders kan uw ontwerp er rommelig en overweldigend uitzien.

 7. Extra afwerking, zoals zilverfolie.
  Het toevoegen van een extra afwerking, zoals zilverfolie, kan uw materialen een luxueuze en hoogwaardige uitstraling geven. Dit kan uw materialen indrukwekkender en memorabel maken en uw merkimago helpen versterken.


Neem deze factoren in overweging en benader uw drukwerk strategisch om een blijvende indruk na te laten. Fysiek drukwerk kan een waardevol instrument zijn om uw merk op te bouwen en u te onderscheiden van de concurrentie.

Gerelateerde blog posts

Wat is een favicon en waarom is het zo belangrijk voor mijn website?

Karel Brijs

18/12/2022

2 minuten leestijd

webdesign branding

2500 Lier

Berlaarsestraat 10